логопед в София
Линкове към интересни публикации
Когато кликнете върху заглавието, ще отидете на оригиналната публикация, резюме от която съм публикувал. Датата, която е посочена преди линка, е дата на добавянето на линка, а не датата, от която е публикацията.

07.07.2013  Хелън Келър - жената без слух и зрение  
Заекване
Хелън Келър е уникален случай в историята на науката. Тя е сляпа и глуха. Въпреки това, с помощта на своята учителка Ан Съливан, Хелън Келър не само овладява способността да комуникира, но и завършва бакалавърска степен и става политически активист. В това видео Ан Съливан обяснява нагледно с какви методи е постигнала такива впечатляващи резултати с Хелън. Повече за Х. Келър може да прочетете и в статията в Уикипедия., както и тук.


07.07.2013  
Образователни детски игри  
Заекване

Чудесни флаш игри. Край на досадното учене :)

14.06.2013  Заекването  
Заекване
Много деца на възраст между 2 и 5 години, преминават през етап от развитието си, през който заекват*, повтаряйки срички, думи, фрази, изговаряйки ги проточено, или прекъсвайки потока на речта при определени звукове или срички. Заекването е форма на нарушение на плавността на речта - прекъсване на свободния и поток...


24.05.2013  
Как да насърчим детето ни да пише.  
Как да насърчим детето ни да пише
В предучилищна възраст, детето точно е започнало да усъвършенства своите фини моторни умения и му се налага започне да пише букви и цифри. В началото, разбира се, те ще приличат повече на драсканици и това е нормално. С времето неговият краснопис ще се подобри. За сега нашата мисия е да направим писането забавно и вълнуващо занимание...


20.04.2013  Видеоигрите помагат при дислексия?.  
Това видео ще ви разплачеНе съм привърженик на видеоигрите, но материалът е интересен.

03.04.2013 Как децата учат нови думи  
Това видео ще ви разплаче

Ученето на думи и език е нещо естествено ... просто се случва. Може да е с различно темпо от някои от връстниците им, или може би малко по-бавно от очакваното, но те ще намерят своя начин да общуват с вас. А когато учите нови думи... тишината не е злато.
02.04.2013  Минута и половина за размисъл  
Това видео ще ви разплаче

Вижте това видео. Кратко е, но оставя много след себе си... Free Web Counter

Valid HTML 4.01 Transitional